Foto: Francis J Dean/REX
annonse
annonse

Tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er siktet for å ha overtrådt grensene for sin ytringsfrihet. Dette bekrefter han selv.

– Jeg kan bekrefte at jeg er siktet etter straffeloven for å ha brutt grensene for min ytringsfrihet. Jeg har uttalt meg som folketingsrepresentant i en politisk sak, og jeg har foreløpig ikke noe mer å tilføye, sier Frederiksen i en uttalelse.

Hjort Frederiksen forsvarsminister i Danmark mellom 2016 og 2019, og representerer partiet Venstre.

annonse

Han er siktet i henhold til den danske straffelovens paragraf 109, som dreier seg om å røpe eller videreformidle statshemmeligheter, ifølge Ritzau.

– Jeg kunne aldri drømt om å gjøre noe som kunne gjøre skade på Danmark eller Danmarks interesser, sier Frederiksen videre.

Saken skal ha sitt opphav i en uttalelse om en hemmelig avlyttingsavtale mellom Danmark på USA på TV-programmet «Lippert».

annonse

I programmet bekreftet Frederiksen at det var inngått en konkret avtale mellom daværende statsminister Poul Nyrup og USAs president Bill Clinton om å tappe opplysninger fra internettkabler.

Det er etter alt å dømme disse uttalelsene som er grunnlaget for siktelsen mot den tidligere forsvarsministeren, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Frederiksen forklarte også at Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) hadde satt opp filtre i et forsøk på å forsikre seg om at den amerikanske etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA) ikke fikk tilgang til informasjon om danske statsborgere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon