Illustrasjonsfoto: Pixabay
annonse
annonse

Ukrainske myndigheter opplyser at det natt til fredag skjedde et stort dataangrep mot regjeringens nettsider.

Angrepet skjer samtidig som det pågår flere internasjonale samtaler om den spente situasjonen mellom Ukraina og Russland.

Det er uklart hvem som står bak angrepet, og ingen har så langt tatt på seg ansvaret.

annonse

Det ukrainske kunnskapsdepartementet skriver på Facebook at nettsiden deres var nede på grunn av et «globalt dataangrep» som har funnet sted i løpet av natt til fredag. I tillegg var beredskapsdepartementets og regjeringens nettsider nede.

Nettsiden til utenriksdepartementet var også nede og viste en stund en melding på ukrainsk, russisk og polsk.

– Ukrainere! Alle personlige data har blitt slettet og er umulig å gjenopprette. All informasjon om deg har blitt offentliggjort, vær redd og forvent det verste, skal meldingen ha sagt.

annonse

Det skal også ha blitt henvist til flere nasjonalistiske organisasjoner og regioner i Ukraina i meldingen.

Ifølge utdanningsdepartementet jobber myndighetene, inkludert landets sikkerhetstjeneste og cyberpolitiet, med å løse problemet.

Denne uken holdt USA og deres Nato-allierte samtaler med Russland i et forsøk på å lette på spenningen, men de tre forhandlingsrundene har ikke ført til resultater. Torsdag sa viseutenriksminister i Russland, Sergej Riabkov, at Moskva ikke så noen grunn til å holde ytterligere samtaler med Vesten.

Omtales som «Putins mann i Norge»: Nå advarer han mot anti-russisk kampanje fra USA og frykter at Ukraina vil bli revet i fillebiter (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon