Foto: ANDRANIK HAKOBYAN / Shutterstock / NTB
annonse
annonse

Det er i Sør-Korea forslaget har kommet fra regjeringspartiets presidentkandidat Lee Jae-myung. Nå beskyldes han for populisme.

I et Facebook-innlegg skriver han at personer som lider av hårtap daglig møter diskriminering på tvers av alder og kjønn. Dermed bør staten trå til og dekke behandlingen.

Personer som lider av hårtap i Sør-Korea skal få dekket behandling av staten for å få en slutt på diskriminering, lover regjeringspartiets presidentkandidat Jae-myung. Arkivfoto: Lee Jin-man / AP / NTB

Forslaget som kom i forrige uke, har angivelig fått mye folkelig støtte i landet. Lee begrunner det med at mange sørkoreanere bruker skadelige, billige produkter fordi de ikke har råd.

annonse

– Hårtap er en sykdom. Jeg støtter dette fullt ut, skrev en bruker på Daum, en online portal.

Men andre er kritiske. Noen spør om det neste staten skal dekke er Viagra, skriver France24.

En av fem koreanere skal visstnok lide av hårtap. Det antas at Lee har kommet med forslaget for å prøve å vinne det som ser ut som et tett race mot utfordreren Yoon Suk-yeol.

Deler ut millioner til kunst: – Folk i Nord-Norge vil ha lokal identitet (+)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon