Fotomontasje: Terje Bendiksby / NTB / Statnett / NTB
annonse

Energi Norge er en arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for kraftnæringen i Norge. 

Frp, Rødt og SV ønsker en makspris på strøm, men Energi Norge er negative. De frykter for Det grønne skiftet og en kritisk energimangel i Norge. Hvis det innføres pristak på strøm, skriver Klassekampen.

– Innføringen av en makspris er den beste måten å gjøre en strømpriskrise til en reell energikrise, sier Toini Løvseth, direktør for marked, kunder og elektrifisering i Energi Norge.

annonse

– Kostnaden ved ulik kraftproduksjon varierer med vær, tid på året og energiform. En fast makspris på for eksempel 35 øre vil gjøre at det ikke blir lønnsomt for kraftprodusentene å levere kraft når kostnadene ved produksjonen er høyere enn maksprisen politikerne har satt. Resultatet vil kunne bli strømmangel. Teoretisk sett rett og slett blackout, sier Løvseth.

Les også: Olje- og energidepartementet til Resett: – ACER styrer ikke strømprisene (+)

Men Magnus Marsdal fra Manifest er uenig:

annonse

– Det er egentlig en skandale hvis direktørene i kraftbransjen truer med å slutte å levere kraften vi eier i fellesskap, sier han.

Tyskland legger ned sine siste atomkraftverk, midt under strømkrisen: Norske myndigheter blander seg ikke, sier statssekretær til Resett (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse