Boris Johnson er hardt presset etter avsløringer om at det er blitt holdt en rekke fester i statsministerboligen i London under pandemien. Foto: / Ian Vogler / Pool Photo via AP / NTB
annonse
annonse

Opptil 20 av partifellene til Storbritannias statsminister Boris Johnson i Parlamentet vil stille mistillitsforslag mot ham.

Politisk redaktør Christopher Hope i The Daily Telegraph, mener det er en mulighet for at 54 av 360 konservative parlamentsmedlemmer vil gjøre det samme og dermed utløse mistillitvotumet.

Johnson er hardt presset etter avsløringer om at det er blitt holdt en rekke fester i statsministerboligen i London under pandemien.

annonse

Det skal være snakk om minst elleve fester som angivelig fant sted enten i statsministerboligen eller i andre regjeringslokaler mellom mai 2020 og april 2021, skriver Reuters.

Den britiske statsministeren er glad i en fest eller ti, og brydde seg ikke om smittevernreglene. Foto: Dan Kitwood / POOL / AFP

Enkelte av festene fant sted på tidspunkter der det var så strenge regler at familiemedlemmer ikke kunne møtes om de ikke bodde i samme husstand, skriver Ritzau.

De konservative parlamentarikerne vil angivelig komme med mistillitsforslaget onsdag, mens opposisjonspartiet Labour lenge har krevd dette.

annonse

Johnson har flere ganger beklaget festene.

Resett tar en prat med Kongsberg-mannen som kritiserte Støre: – Hvordan kan man egentlig oppnå samhold og solidaritet? (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon