Representanter for Taliban ankom Norge lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Flyet med delegasjonen fra Taliban landet på Gardermoen klokka 19.25 lørdag kveld. Norge har betalt for flyturen.

Det innleide flyet landet på Gardermoen lørdag kveld. Delegasjonen som skal bestå av 15 menn, ledes av utenriksminister Amir Khan Muttaqi, går det fram av en Twitter-melding lagt ut av Taliban-talsmann Abdul Qahar Balkhi.

annonse

Med på flyet er også Anas Haqqani. Han er innenriksminister og bror av Sirajuddin Haqqani som ledet terrornettverket Haqqani.

 Utenriksdepartementet opplyste tidligere lørdag kveld at møtene mellom Taliban og vestlige land om menneskerettigheter og nødhjelp starter på Soria Moria hotell i Oslo søndag.

Statssekretær Henrik Thune i Utenriksdepartementet bekrefter til VG at det er Norge som leier flyet som har fraktet Taliban-delegasjonen fra Afghanistan til Norge.

annonse

– Norge betaler leie av flyet for Talibans delegasjon og også reisen for representantene for det sivile samfunn. Leiefly for Talibans delegasjon er valgt etter en vurdering av ulike praktiske og sikkerhetsmessige forhold.

Klokken 20.50 ankom Taliban-delegasjonen hotellet. Tungt bevæpnet politi holder vakt ved innkjørselen til konferansedelen, som også er sperret med en politibil, melder VG.

UD danser med Taliban

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon