– Navnet på de enkelte i delegasjonen så jeg i mediene da de ankom Norge, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at han ikke visste at Anas Haqqani var med i den afghanske delegasjonen.

– Navnet på de enkelte i delegasjonen så jeg i mediene da de ankom Norge. Vi var klar over at Taliban satt sammen sin egen delegasjon. Dette er folk som har vært ettersøkt og på lister. Nå er det lagt til rette for at de kan reise til slike møter, sier statsministeren til Dagbladet rett etter ankomst til New York søndag kveld.

Sirajuddin Haqqani, som er lillebroren til Sirajuddin Haqqani, som leder Haqqani-nettverket, er etterlyst av FBI for terrorangrepet på Kabul Hotel Serena i 2008, hvor Dagbladets journalist Carsten Thomassen (38) ble drept.

annonse

Støre mener imidlertid at det ikke er noe problem at UD ikke varslet ham tidligere om at Haqqani var med.

– Det har jeg ikke noe problem med. Som sagt: De satte sammen sin delegasjon, som skulle være representative. Det er riktig for disse samtalene at de kommer på høyt nivå. Hadde de kommet på et lavt nivå, hadde de hatt mindre muligheter til å forplikte seg, sier han.

Støre sier at det som skjedde på Serena Hotel i Kabul «har gjort inntrykk som jeg alltid har med meg».

annonse

– Tapet av Carsten Thomassen, og min medarbeider Bjørn Svenungsen som var nær ved å omkomme. Jeg har måtte gå noen runder med meg selv, men det endrer ikke mitt syn, at afghanerne selv må finne sin løsning for Afghanistan, mener statsministeren.

Hvor mye strøm trekker gatebelysningen i Norge og hvordan kan det spares inn? (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon