- Resett - https://resett.no -

Snøvær i Midtøsten

Snø la seg onsdag over store deler av Midtøsten. I Jerusalem gledet barna seg, men i Syria brakte gjorde snøen og kulda livet enda verre for flyktninger.

Kuldebølgen som førte til snøkaos i Aten og Istanbul tidligere i uka, brakte med seg 15–25 centimeter snø i Jerusalem og høyereliggende områder på den okkuperte Vestbredden.

I Jerusalem utkjempet barna snøballkrig, og i løpet av dagen var Klippedomen og Al. Aqsa-moskeen dekket av et hvitt snølag.

annonse

Skoler både i Jerusalem, Nord-Israel og deler av Palestina stengte på grunn av snøen, og det tok mange timer for snøplogene å rydde veiene inn til Jerusalem.

I Jordan førte snøen til stengte veier inn til Amman, og meteorologene varslet mer snø og kuldegrader. Egypt registrerte den kaldeste vinteren på mange år.

I Syria la snøen seg over teltene i flyktningleirene i det opprørskontrollerte nordvest, der familier forsøkte å holde varmen under presenningene.

annonse

– Vi har vært fanget i snøen i fire dager. Vi har ikke sko. Vi er gjennomvåte. Barna er syke og går barføtt, sier Abu Hassan, som bor med sin familie i et improvisert leir ved byen Jisr al-Shughur.

FNs nødhjelpskontor OCHA opplyser at minst 227 leirer er berørt av snø, oversvømmelser og sterk vind den siste uka.

Velkommen til kunnskap og fornuft – stopp den menneskeskapte klimakrisen (+) [1]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474