- Resett - https://resett.no -

Ny tvist i riksrettssaken mot Trump: Tilbakeholdt Demokratene bevisst frifinnende bevis?

Informasjon som undergravde Demokratenes hovedargument i riksrettssaken mot USAs tidligere president Donald Trump skal ha blitt holdt tilbake fra hans forsvarsteam.

I 2016 ble Burisma Holdings etterforsket av Ukrainas daværende statsadvokat Viktor Shokin, mens daværende visepresident Joe Bidens sønn, Hunter Biden, satt i selskapets styre og mottok et salær på 83.000 dollar per måned for sine tjenester. Under denne perioden truet Joe Biden med å holde tilbake 1 milliard dollar i bistand til Ukraina med mindre landets myndigheter sparket Shokin.

Biden hevdet at handlingene hans var urelatert til etterforskningen av Hunter, fordi han utførte den «offisielle politikken» til Obama-administrasjonen for å utrydde korrupsjon i Ukraina.

annonse

– Det var en fullstendig gjennomsiktig politikk utført foran hele verden og fullt ut omfavnet av det internasjonale samfunn av demokratier, hevdet han.

Motstridende informasjon

Men ifølge offisielle notater sett av [1] Just The News, er ikke dette nødvendigvis tilfellet. I stedet indikerer disse notatene at tjenestepersoner i det amerikanske utenriksdepartementet var «imponert» over Shokins anti-korrupsjonsplan og støttet fullt ut hans innsats. Hvis avsløringene stemmer, undergraver de hovednarrativet til Demokratene under den første riksrettssaken mot president Trump.

annonse

Under rettssaken hevdet Demokratene i Representantenes hus at Shokin ble sparket fordi tjenestepersoner i utenriksdepartementet ikke var fornøyd med anti-korrupsjonsinnsatsen hans, ikke fordi han etterforsket Burisma. Men disse notatene – innhentet av Just the News og Southeastern Legal Foundation under en forespørsel under Freedom of Information Act (FOIA) – viser at høytstående tjenestepersoner i det amerikanske utenriksdepartementet, inkludert daværende utenriksminister John Kerry, var «imponert» over Shokins innsats.

Les også: Hovedkilden bak Trumps såkalte «Russiagate» arrestert [2]

– Vi har vært imponert over den ambisiøse reformen og anti-korrupsjonsagendaen til regjeringen deres, skrev daværende assisterende utenriksminister for europeiske og eurasiske anliggende, Victoria Nuland, personlig til Shokin på vegne av utenriksminister John Kerry den 9. juni 2015.

– Den pågående reformen av ditt kontor, rettshåndhevelse og rettsvesen vil gjøre dere i stand til å etterforske og straffeforfølge korrupsjon og andre forbrytelser på en effektiv, rettferdig og transparent måte, skrev Nuland videre og la til:

– USA støtter fullt ut din regjerings innsats for å bekjempe korrupsjon og andre forbrytelser på en effektiv, rettferdig og gjennomsiktig måte.

Personlige forhold?

Brevet som berømmet Shokins prestasjoner kom bare seks måneder før Biden presset ukrainske tjenestepersoner til å sparke Shokin. Denne informasjonen undergraver Demokratenes offisielle grunn til å stille president Trump for riksretts, samt Bidens begrunnelse for å sparke Shokin. Dette nye beviset underbygger således påstandene om at Bidens motiv for å få Shokin sparket hovedsakelig var personlige forhold.

Kanskje det mest urovekkende aspektet ved denne nye utviklingen er at disse notatene ikke ble overgitt til Trumps riksrettsforsvarsteam.

annonse

– Vi mottok ikke dette. Vi burde ha fått det. President Trumps forsvarsadvokater burde også ha mottatt det, sa den republikanske senatoren fra Wisconsin, Ron Johnson, til Just The News.

Sjokkmåling: Halvparten av amerikanske velgere støtter å stille Biden for riksrett [3]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474