I uke etter uke etter at myndighetene først varslet vaksinepåbudet, demonstrerte titusenvis av mennesker i Østerrike mot det strenge tiltaket. Her fra Wien 8. januar. Arkivfoto: Lisa Leutner / AP / NTB
annonse
annonse

NTB melder at koronavaksinen påbudt for den voksne befolkningen i Østerrike fra og med lørdag. De som ikke føyer seg i løpet av de neste ukene, risikerer heftige bøter.

Østerrike har som første europeiske land innført påbud om vaksinering for alle over 18 år. Unntaket er gravide og de som ikke kan koronavaksineres av medisinske årsaker, samt personer som har hatt covid-19 i løpet av det siste halvåret.

Nasjonalforsamlingen vedtok loven om påbudet 20. januar. Selv om påbudet nå har trådt i kraft, starter håndhevingen først i midten av mars – gjennom tilfeldige kontroller. Da kan uvaksinerte ilegges bøter på mellom 6.000 og 36.000 kroner – boten blir imidlertid slettet dersom den bøtelagte lar seg vaksinere innen to uker.

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon