Michael J. Knowles. Skjermbilde YouTube.
annonse
annonse

Speechless – Controlling Words, Controlling Minds toppet Amazons bestselgerlister og er anbefalt av mange kjente stemmer på den amerikanske høyresiden.

Kort fortalt inneholder boken en sober gjennomgang av den politiske korrekthetens historie og måter å kontre den på.

Forfatteren og katolikken Michael J. Knowles har tatt amerikansk konservatisme med storm. Kun 31 år gammel har han vist seg å være en underholdende og kunnskapsrik skikkelse i det politiske landskapet, med blant annet egen podcast på Ben Shapiros nettverk, The Daily Wire, som medvert på en podcast med Ted Cruz, en rekke gjesteopptredener på Fox News, og en talerturne på amerikanske universiteter.

annonse

Hans forrige bok, Reasons To Vote For Democrats, ble anbefalt av Trump da han ennå var president, og til tross for ikke å ha noen ord toppet den også bestselgerlistene.

Som undertittelen impliserer handler Speechless først og fremst om språk, språkets makt, og hvordan venstresiden aktivt (mis)bruker det. Gjennom kapitlene går han først gjennom den kommunistiske historien til politisk korrekthet. Fra Marx, Engels og Mao til Antonio Gramsci, via Frankfurterskolen og den lange marsjen gjennom institusjonene.

Han demonstrerer med kommunistenes egne ord hvordan man oppnår kulturell dominans og fanger sine motstandere i retoriske feller, som når høyresiden tar i bruk ordet klimafascister om venstreradikale klimaalarmister.

annonse

Les også: Er det i FrPs interesse å brunbeise ungdommer som er bekymret for klimaet? 

Videre viser han en rekke eksempler, både fra vår tid og tidligere tiår, som demonstrerer disse taktikkene i bruk, og hvordan venstresiden har påvirket samfunn og politikk ved å tilkjempe seg definisjonsmakten. Et eksempel han gir er hvordan progressive omdefinerte hva ordet ekteskap betydde, for å muliggjøre det nye og radikale konseptet «likekjønnet ekteskap».

Forfatteren kommer også alle mulige kritikere i forkjøpet. Temaene han trekker frem har ofte blitt kalt «konspirasjonsteorier» og han kontrer dette elegant og effektivt med sin bruk av kilder og sitater. En tredjedel av boken er fotnoter og kildehenvisninger.

Det er veldig lett å kritisere uten konstruktive løsninger, og der mye konservativ litteratur faller i denne fellen ved bare å påpeke problemene uten å tilby en vei ut, er Knowles optimistisk og demonstrerer konkrete tiltak og holdninger en moderne høyreside må omfavne for å holde seg selv relevant. Kritikken i boken er primært forbeholdt konservative, og peker ut feil høyresiden har gjort i møte med den politiske korrektheten.

Les også: Hvem var Antonio Gramsci, og hvorfor du bør vite om ham

En godt skrevet, godt researchet bok med gode litterære virkemidler gjør Speechless vanskelig å legge fra seg. Den inneholder mye informasjon fremstilt på en lettlest måte. Enhver konservativ med ønsker om en fremtid uten den politiske korrekthetens tvangsrammer skylder seg selv å lese Michael J. Knowles’ lille mesterverk.

Ny bok på Resett forlag: Klimaskepsis: Illusjonen om det grønne skiftet

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon