Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Det internasjonale skiforbundet (FIS) bestemte lørdag morgen at den oppsatte femmila for langrennsherrene i OL kuttes ned til tre mil og utsettes en time.

Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding. Det er sterk vind og lave temperaturer på langrennsstadion i Zhangjiakou lørdag, som tvinger fram tiltak.

«Som følge av sterk vind og påfølgende ekstreme forhold vil den planlagte femmila kortes ned til tre mil. Avgjørelsen er tatt med hensyn til utøvernes sikkerhet, for å korte ned tiden de eksponeres for ekstremforholdene», heter det i meldingen fra FIS.

annonse

Konkurransen skal starte 08.00 norsk tid.

NTBs fotograf på stedet melder om sterke vindkast som pisker opp snøen. Løypa er i tillegg veldig eksponert for vinden. Gradestokken på stadion viser minus 16, men vinden gjør at det føles som ti grader kaldere.

Langrennssjef Espen Bjervig er enig i avgjørelsen.

annonse

– Jeg vet det er en riktig beslutning. Temperaturen er én ting, men det er vinden som er problemet. Jo lengre man er ute i denne vinden, jo større er sjansene for frostskader, og det er frostskader man er redd for, sier han til Discovery.

– Det er forsvarlig å gå tre mil slik som det er nå, fortsetter han.

I stedet for å gå fem mil i den kalde Kina-vinden, skal herrene gå fire runder à 7,1 kilometer. Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Sjur Røthe og Johannes Høsflot Klæbo går for Norge.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon