Erik Solheim da han fortsatt var sjef for UNEP på FNs hovedkvarter i Genève, Sveits. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone via AP.
annonse

Tidligere SV-leder og FN-topp Erik Solheim høster igjen flengende kritikk etter en Twitter-post med en hyllest av Kina.

– Bravo, Kina. Det første klimanøytrale olympiske leker i historien. Hvis byen Zhangjiakou var et separat land, hadde det vært den tolvte største vind- og sol-nasjonen i verden, foran Vietnam, Canada og Nederland, skriver Solheim på Twitter.

Den tidligere SV-toppen er nå leder i miljøtenketanken «Ett belte, en vei», et kinesisk infrastruktur- og utviklingsprosjekt.

annonse

Høster kritikk

Flere brukere reagerer svært negativt på dette siste Kina-utspillet fra Solheim.

– Så ufattelig skuffet jeg er over deg, skriver en person

annonse

– Spøker du med meg? Er dette en betalt post? spør den tyske teknologibloggeren Sascha Pallenberg.

Det påpekes også i svar til Solheim at Kinas CO2-utslipp har økt kraftig de siste årene, mens de har stagnert og gått ned i Europa og USA.

Det er imidlertid ikke første gang Solheim hyller regimet i Beijing og kritiseres for det. I 2021 ble han kraftig kritisert etter å ha uttalt at man bør være forsiktig med å karakterisere kinesiske menneskerettsbrudd.

Inspirert

Solheim bedyrer imidlertid at han daglig bringer positive grønne nyheter fra India, Kina, USA og resten av verden på Twitter.

– Jeg tror på at vi alle blir inspirerte av positive nyheter fra ulike deler av verden. Vi lever i Asias århundre. Jeg reflekterer det, sier Solheim til Nettavisen.

Han beklager seg også over debattklimaet på Twitter.

– Den tonen en del folk har på Twitter er bare trist. Den skremmer mange fra å legge ut innlegg, av frykt for all dritten de mottar. 

annonse

UD til Resett: – Norsk «ett Kina-politikk» ligger fast (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse