41.500 KRONER PR NATT: Prislappen for leie av hotellnetter på karantenehotellene ble på over 112 millioner kroner, selv om kun 2.700 av de 70.000 nettene som ble bestilt ble benyttet.  Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse

Asker, Bærum og Lillestrøm ble beordret til å opprette karantenehoteller. Prislappen endte på nær 41.500 kroner pr natt, for hotellrommene som ble brukt.

I slutten av mai 2021 varslet Statsforvalteren i Oslo og Viken at karantenehotellene i Oslo, Ullensaker og Sarpsborg var nær full kapasitet og Lillestrøm kommune ble beordret til å opprette karantenehoteller, med ønske om at kommunen holdt av minst 200 rom, men helst opp til 1.000 rom, skriver E24.


Kun 4 av 100 hotellnetter ble brukt
Statsforvalteren skal ha bedt kommunene om å leie hele hoteller og gjøre avtalene gjeldene utover høsten. Asker og Bærum fikk også ordre om å skaffe hotellrom noen dager senere. Til sammen kjøpte de tre kommunene over 73.000 hotellnetter,  men bare 2.700 av disse ble brukt, det vil si at over 96 prosent av hotellnettene sto ubrukt.

annonse

Kommunenes utgifter på over 112 millioner kroner ble senere refundert av staten.

– Vi så at Ullensaker kommune ikke klarte å etablere alle plassene det var behov for. Vi så også at flere hadde behov for karantenehotell. Så viser det seg at alle rommene som sto der, ikke var behov for, gitt alle endringene i omverdenen rundt oss. Om dette er for mye eller for lite må andre enn oss vurdere, sier beredskapsdirektør Elisabeth Longva i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Tidligere finansjournalist om strømkrisen: – Økokrim bør vurdere å etterforske Statnett for svindel (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse