Carl I. Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Parlamentarisk nestleder Hans Andreas Limi reagerer på private meningsytringer fra Carl Ivar Hagen om situasjonen i Ukraina. Det er FrPs kommunikasjonssjef Espen Teigen som sender det ut som en pressemelding.

– Hagens private meningsytringer på Facebook får stå for hans egen regning. De representerer ikke partiets syn. Fremskrittspartiet står klart på regjeringens linje. Vi kan ikke akseptere russisk propaganda og brudd på folkeretten, sier Limi.

Limi viser til den aggressive linjen fra russisk side. FrP støtter regjeringen i fordømmelsen av å overkjøre Ukrainas suverenitet, etter at Russland varslet å anerkjenne Luhansk og Donetsk som selvstendige «folkerepublikker».

annonse

– Det er en anspent situasjon i Europa, og Norge skal stå sammen med våre allierte. En anerkjennelse vil være en aksept for å krenke Ukrainas suverenitet. Regjeringens linje i denne saken er helt riktig, og vi har full tiltro til at NATO og regjeringen følger denne situasjonen tett, sier Limi.

Vil ha folkeavstemning

– Nå er tiden inne for å høre folket også i Donetsk og Luhansk gjennom en internasjonal kontrollert folkeavstemming. Der er hovedbefolkningen russiske men er etter kuppet som ble støttet av Vesten i 2014 forfulgt av makthaverne i Kiev. Det er også påstått at det ble forbudt å snakke russisk på skolene og å undervise i russisk! skrev Hagen på Facebook mandag kveld.

annonse

Artikkelen fortsetter.

https://www.facebook.com/carlihagen/posts/488055316025512?__cft__[0]=AZVDDkiVXtcI40CO575b4xO-9ly5djMxMCdPNf_ux3DPLdLu8FfaCF68gm3isx8ZjwqUyoM75tHZnWdq87SLedN0lqI9hpAW81pV8194ZN3S40-uWbPOvkbqfL6PzBh7Dx8&__tn__=%2CO%2CP-R

– Putin vil beskytte og ta vare på russere. Jeg tror at resten av Ukraina ikke betyr noe, men den sterke russiske nasjonalfølelsen slår ut, skrev han videre.

Hagen mente også at Norge burde «foreslå og kreve en folkeavstemming i Donetsk og Luhansk om de vil tilhøre og være en del av Russland eller Ukraina».

Dette har nå altså Limi rykket ut mot.

Forteller om «avskyelige» scener i hatoppgjøret (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon