Bildemontasje. Russlands president Vladimir Putin, samt Yuriy Bugay. Foto: Scanpix/skjermdump.
annonse

– Som han sa i sin tale. Han anerkjenner ikke Ukraina som en stat. Kanskje han ikke ser på ukrainere og russere som separate folk, som separate nasjoner.

Yuriy Bugay. Foto: Skjermdump.

Yuriy Bugay er en ukrainsk statsborger som bodde i Kyiv før krigen brøt ut, hvor han jobbet parallelt med to jobber.

Han var administrerende direktør og medgründer i IT-oppstartsselskapet StudyDive, men har også jobbet som konsulent innen det ukrainske sivilsamfunnet for offentlige prosjekter hovedsakelig knyttet til myndighetene.

annonse

Resett har tidligere intervjuet Bugay før den russiske invasjonen av Ukraina fant sted. I et nytt intervju kommer Bugay med en oppdatering på den dystre situasjonen.

Bugay forteller at han føler seg forpliktet til å snakke ut om den prekære situasjonen i hjemlandet sitt til vestlig presse, selv om han vet at det kan være farlig for ham.

– Enhver stemme som jeg, på vegne av det ukrainske folket, kan formidle til regjeringene og folkene i Vesten er viktig. Enhver dråpe i havet som potensielt kan hjelpe vår sak er viktig. Det er farlig for meg å skille meg ut, men jeg er forpliktet til å stikke hodet ut og si ifra. Det er farlig å være ukrainer i Ukraina i dag, sier han til Resett.

Kun for abonnenter

annonse

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Resett intervjuer ukrainer: – Vi er klare for å kjempe og drepe inntrengerne hvis de kommer (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse