Bildemontasje. Den russiske hæren forlater nå til og med sine mest kapable luftvernsystemer (Tor-M2) i felten. Disse systemene er ment å beskytte russiske tropper mot droneangrep. Foto: Skjermdump.
annonse

Den ukrainske hæren har tatt over militært hardware hopetall så langt i krigen, inkludert: Hundrevis av russiske pansrede kjøretøy, stridsvogner og luftvernsystemer.

Ifølge Oryx Blog, som registrerer og rapporterer alle russiske militærtap i Ukraina, har Russland allerede mistet 353 kampkjøretøyer og fly så langt i krigen; hvorav 54 er ødelagt, 8 skadet, 82 forlatt og 107 tatt over av ukrainske styrker.

Av utstyret som har blitt tatt over av ukrainske soldater, melder Defence-blog at det hovedsakelig dreier seg om hundrevis av russiske kampkjøretøyer, inkludert: T-90 stridsvogner, 2S19 Msta-S selvgående haubitsere, Lynx og Typhoon pansrede kjøretøy.

annonse

Luftvernsystemer

I det luftrommet over Ukraina fortsatt er bestridt – til manges store overraskelse – har det kommet ut oppsiktsvekkende rapporter. Soldater i det russiske militæret forlater selv de mest avanserte og kampklare luftvernsystemer ved synet av ukrainske droner og fly.

I løpet av de siste dagene har den ukrainske hæren ødelagt eller tatt over flere svindyre russiske luftvernsystemer, inkludert: Tor-M2 overflate-til-luft missilsystem, Pantsir-S1 selvgående luftvernvåpen og missilsystemer (SPAAGM), samt Buk-M1 overflate-til-luft missilsystemer.

annonse

Noen kilder har også rapportert at ukrainske Bayraktar TB2 væpnede droner har ødelagt et russisk S-300 overflate-til-luft missilsystem i Sør-Ukraina, men enn så lenge finnes det ingen bevis på denne påstanden.

Putin forstår kun ren makt, så gi ham en «hengemyr» i Ukraina

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse