Pål Steigan. Foto: Morten Holm / NTB
annonse
annonse

Eivind Trædal og stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle fra Høyre oppfordret Oslo-folk til ikke å sette sine bein på Parkteateret, der Pål Steigan er blant eierne.

Det har fått konsekvenser.

– I løpet av denne uken har Pål Steigan blitt fjernet fra flere verv, blant annet som daglig leder i Grünerløkka Kulturhus. Vi har tatt offentlig avstand fra ham, noe vi kommer til å fortsette å gjøre, sier daglig leder Dan-Michael Danino ved Parkteatret til Avisa Oslo.

annonse

Les også: Pål Steigan mener at myndighetene i Kyiv er «korrupte og nazifiserte»: Nå møtes utestedet hans med boikott

Redaktøren for Steigan.no har en fortid som kommunist, der han har blant annet hyllet Mao og Pol Pot. I dag hyller han Russland og Putin. Nå er han ikke lenger oppført som daglig leder for Parkteatrets morselskap Grünerløkka Kulturhus. Selv om han sitter med 40 prosent av aksjene. Han går også ut av styret.

Årsaken til boikott-oppfordringen har ingenting med Parkteatret å gjøre. Pål Steigan har skrevet på sosiale medier at «Norge har brukt hundrevis av millioner kroner på det korrupte og naziinfiserte regimet i Ukraina». Kritikere mener det er støtte til Vladimir Putin, skriver Subjekt.

annonse

Les også: Profilert musikk-journalist: – Det som skremmer meg med MDG er holdningene og fanatismen (+)

«Pål Steigan eier Parkteatret. Tror det blir en stund til neste gang jeg tar en øl der», skrev Trædal i et offentlig Facebook-innlegg.

Eivind Trædal har konstaterer overfor Resett at man selvfølgelig skal kunne velge selv hvor man vil drikke øl i et demokrati.

Eivind Trædal er bystyrerepresentant for MDG. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Eivind Trædal er bystyrerepresentant for MDG. Foto: Cornelius Poppe / NTB

«Vurderer du konsert eller øl på Parkteatret? Før du gjør det, hils på eieren», tvitret Westgaard-Halle. 

Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon