Sykkelmafien på Storo i Oslo. Skjermbilde: Twitter
annonse

Skulle henge opp et pris-banner på Storo i Oslo som informerte om at det koster 00.00 kroner å fylle en liter drivstoff på en sykkel.

Avisa Oslo skriver at «Sykkelmafiaen» installerte den samtidig som skyhøye drivstoffpriser har satt rekorder i Norge. 

– Opphengingen gikk ikke helt etter planen i dag. Syklet med lang stige på styret, men da jeg sto oppe i Circle K-skiltet, under drivstoffprisene, klarte jeg ikke å få festet plakaten, forteller mannen bak Twitter-kontoen «Sykkelmafiaen» til Avisa Oslo.

annonse

Så han stilte seg opp under i stedet.

 

annonse

Les også: Portrettet: Sykkelreparatøren som fikk hele Norge på nakken (+)

Hensikten bak aksjonen er å få flere til å parkere bilen og heller ta i bruk sykkel.

– Det er billigere. Og faktisk veldig praktisk, til jobb bruker jeg under halvparten av tiden fra da jeg kjørte bil den samme strekningen. Dessuten slipper man rushtrafikk. Og med god tilrettelegging fra Oslo kommune de siste årene er det faktisk veldig bra å sykle de fleste plasser, selv om vinteren, sier aktivisten i Sykkelmafiaen, og mener at staten ikke skal «subsidiere» bilisme: 

– Jeg synes synd på de som rammes hardt av bensinprisen, samtidig synes jeg ikke løsningen er at staten skal subsidiere bilisme enda mer. Bruk heller pengene på å gi folk bedre kollektivtilbud og sykkelfelter, mener den ivrige syklisten.

Det vites ikke hvordan man skal slippe å betale for de kaloriene som går med til å fylle mat på syklistene.

annonse

Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse