Jan Petter Sissener og Jonas Gahr Støre:. Foto: NTB
annonse

Investor Jan Petter Sissener sier at på overflaten prøver Støre å gi et inntrykk av en slags forståelse av situasjonen til såkalt «vanlige folk», uten å ha klart for seg hvem det nå måtte være.

Det var i VG fredag at statsminister Jonas Gahr Støre sa at han har forståelse for at folk nå er bekymret for egen lommebok på grunn av krigen i Ukraina, 

– Samtidig sier Støre at han ikke har tenkt å gjøre noe med det. Men først og fremst avslører statsministeren at han heller ikke forstår noe av det. Og det er det mest alvorlige, skriver investor Jan Petter Sissener i Nettavisen.

annonse

Les også: Mjøs Persen mener regjeringen har laget en romslig strømordning: – Folk fryser, svarer FrP-topp (+)

Sissener mener at årsaken til at Jonas Gahr Støre ikke vil gi vanlige folk penger de har krav på, er fordi han surrer seg bort i egen grådighet og økonomisk tåkeprat, 

– Så er det sant at det har kommet en del spinnville forslag på hvordan ekstrainntektene fra de høye energiprisene kan brukes.

annonse

Klima- og miljøminister Espen Barth-Eide vil ukritisk pøse pengene inn i det «grønne skiftet», skriver Sissener, og det uten at han synes å ha noen som helst fornuftig vurdering av hvordan det skal gjøres.

Les også: Tidligere finansjournalist om strømkrisen: – Økokrim bør vurdere å etterforske Statnett for svindel (+)

Jan Petter Sissener. Foto: Scanpix

– Akkurat der er jeg enig. Barth Eides elleville forslag vil faktisk skape problemer for vanlige folk.

Sissener skriver at avgiftene på bensin og diesel nå er like store som en liter kostet for et halvt år siden. Og det samme gjelder strøm. Han kaller det skatt på skatt.

– Den vanlige lommeboken blir tynnere, advarer investoren.

annonse

Har tapt hele formuen på grunn av «grønne og bærekraftige» investeringer – råder nå Norge inn på samme kurs (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse