Illustrasjonsbilde. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse

– Det er veldig uheldig om mottaksapparatet i Polen og Moldova bryter sammen.

Krigen mellom Putins Russland og den ukrainske motstanden fortsetter, og millioner av ukrainere har forlatt sine hjem og er drevet på flukt. Mange, også i Norge, ønsker å hjelpe ukrainerne, og noen går også egenhendig til aksjon.

En av dem er Tore Rasmussen, som for tiden befinner seg i Lviv-området i Ukraina, der han jobber sammen med bekjente, nordmenn og ukrainere, for å hjelpe ukrainere. Deres aksjon går blant annet ut på å hjelpe flyktninger fra Lviv og over grensen til Polen.

annonse

– En god venn av meg, Christen Krogvig, eier to leiligheter i Lviv. Vi bruker nå disse som transittmottak for ukrainere som trenger et sted å bo noen dager før vi hjelper dem til den polske grensen. Her får de mat, mulighet til å ta en varm dusj, vaske klær og overnatte før vi kjører dem til grensen. Vi samarbeider også med lokale ukrainere som også stiller sine leiligheter til disposisjon, vi har nå 12 leiligheter i nettverket, forteller Rasmussen til Resett.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

annonse

Startet innsamlingsaksjon for ukrainsk HV: – Hva er det vi nordmenn er gode på? (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse