Viktor Hovland har spilt jevnt bra over en lang periode. Denne uken jakter han en ny topplassering i Palm Harbour. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB
annonse

Viktor Hovland gikk den første runden av PGA-turneringen i Palm Harbour på to slag under par og ligger så langt på delt 24.-plass.

Runderesultatet på 69 slag er en kopi av åpningsrunden i samme turnering i fjor. Da ble Hovland nummer tre på Copperhead-banen etter en knallavslutning og fire strake runder på under 70 slag.

Torsdag kom golfesset tregt i gang. Han startet på hull ti og noterte en bogey allerede på det 12. hullet. En birdie på hull 18 etter et nydelig innspill fra roughen sørget for at han lå på par halvveis.

annonse

Hovland har slitt med putteren iblant, men han viste klasse på hull 2 i Florida. Nordmannen satte ballen trygt i koppen fra drøyt fem meters hold og noterte en ny birdie.

Det ble vanskelig å nærme seg teten, men det ble en opptur på det 9. og siste hullet for dagen. Hovland brukte tre slag på par fire-hullet og kunne avslutte runden på to slag under par.

Hovland har tre seirer, én 2.-plass og i alt sju plasseringer i topp ti på de ti siste turneringene han har deltatt i. Det plasserer ham på tredjeplass på verdensrankingen, bak spanjolen Jon Rahm og amerikaneren Collin Morikawa.

annonse

Nordmannen gikk ut tidlig torsdag, og en rekke spillere har ikke fullført sine runder. Så langt leder Jhonattan Vegas fra Venezuela på sju slag under par.

Turneringen i Florida avsluttes søndag.

Samfunnsforskerne er venstrevridde: – Syklubb (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse