Skjermbilde: Facebook
annonse

Miljøbyråd i Oslo, Sirin Stav reagerte kraftig da finansminister Trygve Slagsvold Vedum poserte i en stor diesel-bil utenfor Stortinget i forbindelse med et intervju med TV2s bilguide Broom i forrige uke.

– Trygve, vennligst les deg opp på trafikkreglene og slutt å bruke Oslos gater som lekegrind for din bøllete dieselpopulisme!, skrev Stav på Facebook, og fortsatte i samme tonefallet:

– Denne symbolpolitikken til Vedum er usmakelig og respektløs overfor hovedstadens befolkning som ønsker seg en grønnere by med mindre farlig og forurensende biltrafikk.

annonse

Les også: Profilert musikk-journalist: – Det som skremmer meg med MDG er holdningene og fanatismen (+)

Miljøbyråden mistenker Vedum for å være i trassalderen

annonse

– Landets nestkommanderende i regjering gliser bredt og er posterboy for ulovlig og trafikkfarlig ferdsel i trafikken. Det virker som Vedum er litt i trassalderen. Jo dårligere SP gjør det på meningsmålingene, jo mer trenger han å tøffe seg med store dieselbiler i Oslo sentrum, det er litt komisk, sier Sirin Stav til Avisa Oslo, og hevder at biler forpester luften:

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Stav. Foto: Hanna Johre / NTB

– Vedum må begynne å innse at han er finansminister for hele landet. Man trenger ikke svære Pick-up-trucker som forpester bylufta for å komme på jobb i Oslo sentrum. Det vi trenger mer hjelp til er å styrke kollektivtrafikken som er i krise etter koronapandemien, og ikke minst til å gjøre gatene trygge for ungene våre. Ikke pick-up-trucker som er så store at du ikke kan se om det står en femåring foran grillen.

Avisa Oslo fikk kun svar fra en rådgiver i finansdepartementet:

– Statsråden er på budsjettkonferanse og har derfor ikke anledning til å svare på dette.

Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse