Therese Johaug (nummer 50) før start i Birkebeinerrennet. Foto: Geir Olsen / NTB
annonse
annonse

Astrid Øyre Slind spurtet hjem seieren i Birkebeinerrennet i langrenn foran Therese Johaug. Løperne gikk 54 kilometer fra Rena til Lillehammer.

– Jeg koste meg og følte meg sterk. Jeg hadde kjempeski. Alt klaffet. Jeg har prøvd å slå Therese i 20 år. Nå klarte jeg det, sa Slind til NRK.

Hun vant Vasaloppet tidligere i vinter. Johaug, Emilie Fleten (slet med noe dårlig glid) og Slind gikk sammen i tet store deler av rennet. Et stykke bak disse var Marit Bjørgen med.

annonse

Seks kilometer fra mål gikk Slind og Johaug fra Fleten. Inn mot mål var Slind den sterkeste. Hun slo Johaug med ett sekund. Fleten ble nummer tre.

Bjørgen kom inn på 5.-plassen vel tre minutter bak Slind.

– Jeg er kjempefornøyd. Det er første gangen jeg staker et skirenn på over fem mil. Vi jentene samarbeidet godt over fjellet. Armene mine er kokt. Astrid var rå i spurten, sa Johaug til NRK.

annonse

Det ble ikke noen rekordtid. Føret var ikke det raskeste etter snøfall dagene før rennet. De aller fleste toppløperne gikk på blanke ski og staket hele veien i klassisk stil. Det gjaldt også både Slind og Johaug.

Startfeltet på Birkebeinerrennet, 54 kilometer langrenn klassisk stil fra Rena til Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB

Andreas Nygaard vant Birkebeinerrennet i langrenn etter 54 kilometer fra Rena til Lillehammer.

Vinneren så helfrisk ut i store deler av klassiskrennet. Han viste styrke blant annet i en innlagt spurt vel midtveis i rennet.

Nygaard vant Vasaloppet tidligere i vinter.

– Jeg følte meg utrolig sterk hele veien. Det var mye motvind underveis. Jeg var redd for å bli sperret inne. Så jeg kom meg først. Jeg er i vanvittig god form. Det er stort å vinne to så store renn, sa Nygaard til NRK.

Fem kilometer fra mål stakk Nygaard og Max Novak fra resten av tetklyngen. Duoen fikk et forsprang, men det ble spist opp kort etter. Likevel var de to først i mål i spurten.

Det var ikke rekordføre etter at det kom snøfall et par dager før start på langløpet. De aller fleste toppløperne gikk på blanke ski og staket hele rennet.

Therese Johaug under et renn i Holmenkollen tidligere i vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB

Therese Johaug går på blanke ski i Birkebeinerrennet og er med i front etter vel 15 kilometer av rennet.

annonse

Johaug valgte å gå uten smurning og stake hele veien.

– Hvorfor ikke, sa hun til NTB før start på spørsmål om skivalget.

Hun virket litt stresset fra start, men hun fikk teknikken til å sitte litt ut i rennet. Etter snaut vel 15 kilometer var Johaug med i teten og gikk aktivt. Hun presset opp tempoet.

Rennet går over 5,4 mil fra Rena til Lillehammer. Johaug tok tre individuelle OL-gull tidligere i vinter.

Les også: Klaesson fikk Premier League-debuten – Leeds snudde 0-2 til 3-2 i ellevill kamp

Snøscooterkjøring – en lidenskap flere skulle prøve (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon