Stella Moris ankom i dag Belmarsh-fengselet utenfor London sammen med de to sønnene hun har sammen med WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Foto: AP / NTB
annonse

Assange og Moris har vært et par lenge, men kunngjorde forlovelsen først i november.

annonse

Bare fire andre personer fikk være til stede under vielsen i høysikkerhetsfengselet, to vitner og to sikkerhetsvakter.

Julian Assange og Stella Moris ble i dag viet i en seremoni i Belmarsh-fengselet utenfor London, der WikiLeaks-grunnleggeren sitter i påvente av at Storbritannia skal ta endelig stilling til USAs krav om utlevering. Foto: AP / NTB

Motstand

– Dette er ikke et fengselsbryllup, det er en erklæring om kjærlighet og motstand til tross for fengselets murer, politisk forfølgelse og vilkårlig fengsling, skriver Moris i avisa The Guardian.

annonse

Fengselet nekter imidlertid paret å offentliggjøre noe bryllupsbilde, ifølge Moris.

– Fengselet hevder at et bryllupsbilde vil utgjøre en sikkerhetsrisiko fordi det kan ende opp i sosiale medier. Så absurd. Hvilken sikkerhetstrussel kan et bryllupsbilde utgjøre, spør hun.

175 års fengsel

USA har tiltalt Assange for spionasje etter at WikiLeaks i 2010 publiserte 500.000 lekkede dokumenter om USAs krigføring i Irak og Afghanistan.

Dersom han blir utlevert og funnet skyldig i alle de 18 tiltalepunktene, risikerer han å bli dømt til opptil 175 års fengsel.

En britisk domstol har tidligere besluttet at Assange kan utleveres, og britisk høyesterett nektet ham tidligere i måneden å anke avgjørelsen.

En endelig beslutning om utlevering må godkjennes av innenriksminister Priti Patel. Deretter kan Assange be om en ny juridisk vurdering, der en dommer ser om beslutningen er korrekt utført.

Skrev bok om smalltalk: – I Norge synes jeg vi bør skryte litt mer av hverandre (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon