Fotomontasje: Jonas Gahr Støre / Håkon Mosvold Larsen / NTB / Jens Stoltenberg / JOHN THYS / AFP
annonse

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge vil slutte seg til en forlengelse av Jens Stoltenbergs periode som Nato-sjef.

Støre sier torsdag til norsk presse i Brussel at han har diskutert saken med Stoltenberg og formidlet sin støtte, skriver NTB.

– Ett av temaene som har kommet nå opp mot toppmøtet, er at flere av mine kollegaer i Nato nå har reist det spørsmålet om en mulig forlengelse av Stoltenberg, sier Støre til NTB og fortsetter:

annonse

– Da har min kommentar vært, som jeg også har ytret til Stoltenberg, at det er stor anerkjennelse for jobben han har gjort. Den har vært viktig i denne krisen. Og hvis det skulle være et ønske blant Nato-landene om forlengelse, og han ønsker det, så vil Norge støtte det.

– Jeg overlater den avgjørelsen til de 30 lederne. Jeg har ikke ytterligere å tilføye, sa Stoltenberg da han ankom et hastetoppmøte i Nato torsdag morgen.

Les også: Biden gjør forberedelser i tilfelle Putin skulle trykke på atomknappen

annonse

En stor feil
– President Putin har gjort en stor feil, sa Stoltenberg da han møtte pressen før Natos ekstraordinære toppmøte i Brussel torsdag.

– Den feilen var å starte en krig mot et uavhengig, suverent land. Han har undervurdert styrken til det ukrainske folk og heltemotet til det ukrainske folk og det ukrainske militæret, sa Stoltenberg.

Nordmenn skulle starte fabrikk i Myanmar – har kranglet med Norad i fem år: – Udugelighet på alle nivåer

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse