FrPs Terje Halleland mener Sp bør støtte økt kvotekjøp fremfor elektrifisering av sokkelen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse

Sps Marit Arnstad, som har åpnet for kvotekjøp for å nå klimamålene, får nå støtte fra FrP som ber finansministeren om å garantere at regjeringen går inn for det samme.

– FrP har alltid ment at utslippskuttene må tas der de er billigst og mest effektive. Hvis Sp nå mener alvor om å kjøpe kvoter i stedet for å elektrifisere sokkelen, er det god FrP-politikk, sier partiets energipolitiske talsmann Terje Halleland.

Halleland mener at som finansminister bør Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kunne garantere for at dette nå blir regjeringens politikk.

annonse

Arnstad antydet tidligere i uken at det kan ta lengre tid å nå klimamålene og åpnet for å delvis oppfylle målet ved hjelp av kvotekjøp fremfor å elektrifisere sokkelen.

– Det er en feilslutning å tro at Norge må elektrifisere sokkelen for å nå internasjonale utslippsforpliktelser. Det eneste tiltaket bidrar til, er å presse opp strømprisene, beslaglegge verdifull vannkraft og koste skattebetalerne flere titalls milliarder kroner, sier Halleland.

Halleland viser til at Senterpartiet allerede i morgen har muligheten til å vise at de mener alvor med utspillet fra Arnstad ved å støtte FrPs forslag i Stortinget om å stanse videre elektrifisering av sokkelen med strøm fra land.

Sp ønsker å skyve på klimamålene

annonse

Bør Norge dele sin «krigsprofitt»? Geir Ugland Jacobsen mener MDG farer med «klimaløgn» (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse