MANs produksjon. Skjermbilde fra YouTube.
annonse
annonse

MAN permitterer 11.000 ansatte ved tyske fabrikker.

Siden 14. mars har det vært stopp i lastebilfabrikkene i München og Krakow, årsak er manglende deler grunnet invasjonen av Ukraina, skriver Tungt.no

Leverandørene av ledningsnett til lastebiler kan ikke produsere på sine ukrainske anlegg

annonse

– På grunn av den dramatiske situasjonen innførte hovedstyret i MAN Truck & Bus SE umiddelbare tiltak for å håndtere situasjonen. Umiddelbart etter krigsutbruddet begynte vi blant annet å duplisere ukrainske forsyningsstrukturer for ledningsnett til lastebiler i andre land. Dette tar imidlertid flere måneder, forklarer MAN-sjefen Alexander Vlaskamp.

– I tillegg har vi besluttet å fullstendig stoppe utgiftene til ikke-forretningskritiske aktiviteter og inntil videre har vi innført en ansettelsesstopp. Permitteringer ble forlenget for anleggene i München, Nürnberg, Salzgitter og Wittlich og også utvidet til å omfatte administrasjonen. Dette betyr at inntil 11 000 MAN-ansatte i Tyskland vil bli permittert, sier han videre.

Vlaskamp legger til at landsspesifikke regler gjelder for ansatte i utlandet, og at i solidaritet med arbeidsstyrken vil hovedstyret gi betydelig avkall på lønn de neste tre månedene.

Inkassoselskaper skor seg på folks betalingsproblemer: Gjelden selges videre og videre (+)

annonse

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon