Skjermbilde Telegram.
annonse
annonse

De siste dagene er det avdekket mange tilfeller i byen Butsja av bakbundne ukrainere som ligger drept i gatene. Men også fra russisk side kommer det anklager om krigsforbrytelser.

Fotografer fra det franske nyhetsbyrået AFP gikk lørdag inn i Butsja, som ligger nordvest for Kyiv, og bekreftet at de så rundt 20 lik i sivile klær, noen med fastbundne hender. Det har utløst anklager om krigsforbrytelser begått av Russland, skriver NTB.

New York Times har analysert satelittbilder og funnet at likene har ligget der siden midten av mars, mens russiske styrker kontrollerte byen.

annonse

Grusomme bilder er lagt ut på sosiale medier av det som ble funnet.

Hendelsene i Butsja er bredt fordømt i Vesten og Russland anklages for krigsforbrytelser. Som Resett har skrevet om, er det også økende rapporter om voldtekter fra russiske soldater mot ukrainske kvinner i områder de har kontrollert men trukket seg tilbake fra.

annonse

Les også: Russernes tilbaketrekning avdekker omfattende voldtekt: – Omfanget er hjerteskjærende

Men det kommer også rapporter om krigsforbrytelser foretatt av ukrainske styrker mot russiske soldater, selv om disse får mindre oppmerksomhet i vestlige medier. Resett har tidligere skrevet om en torturvideo som angivelig viste russiske soldater som blir tatt til fange av ukrainere. I videoen, som ble delt på blant annet Twitter, kunne man se at de ukrainske soldatene skyter russerne i foten mens de er under fangenskap. Noen av fangene blir avkledd og får bind foran øynene. Videoen skal være være filmet under en operasjon i Kharkiv-regionen øst i landet.

Men nå har en enda grusommere video dukket opp og blir delt på det sosiale mediet Telegram.

Videoen viser det som angivelig er russiske soldater som ligger på bakken på en vei. Man kan se blod renne fra kroppene deres og det kan se ut som strupen er skåret over. Noen er bakbundet.

Skjermbilde video lagt ut på Telegram. Skal vise russiske soldater som er henrettet.

Det er ikke kjent hvor videoen er filmet. Resett kan heller ikke verifisere at den er autentisk. Men bildene er svært grafiske.

Artikkelen fortsetter.

Skjermbilde Telegram.

En av soldatene rører fortsatt på seg og blir skutt flere ganger av det som angivelig er en ukrainsk soldat. Lenger ut i den to minutter lange videoen ser man grupper av angivelig ukrainske soldater som står blant likene. De ukrainske soldatene viser også ansiktet sitt og holder opp russiske legitimasjonspapirer.

annonse
Skjermbilde Telegram.

Vi viser videoen under, men advarer om meget sterker bilder. Resett kan ikke verifisere videoen.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon