Flere demonstranter holder i et stort Ukraina-flagg foran Stortinget. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
annonse

Det fremgår av en fersk undersøkelse at nordmenn er fornøyde med medienes dekning av krigen i Ukraina.

– Krigen i Ukraina er omtalt i nesten 90.000 store og små medieoppslag. Vi ser at flertallet av nordmenn mener mediene har balansert mengden omtale godt, sier sjef Guro Lindebjerg i Retriever, som sammen med Respons Analyse har gjennomført undersøkelsen.

I arbeidet med undersøkelsen Nyhetsbarometeret måles medienes dekning av et utvalg nyhetshendelser hvert kvartal. Der undersøkes det hvordan nordmenn vurderer medienes dekning av sakene, og hvilke følelser nyhetshendelsene vekker, skriver NTB.

annonse
Sentralbanksjefen fikk for mye plass

Hver tredje nordmann mener vinter-OL i Beijing fikk for mye plass i mediene. Samtidig mener annenhver det samme om utnevnelsen av ny sentralbanksjef.

– Både ansettelsesprosessen og utnevnelsen av Jens Stoltenberg som sentralbanksjef engasjerte det politiske konservatoriet stort, og genererte en betydelig mengde medieoppslag. Men her ser det ut til å være en utakt mellom folket og mediene, sier Lindebjerg.

Stoltenberg har siden trukket seg fra stillingen, og Ida Wolden Bache er utnevnt til ny sentralbanksjef.

annonse

Strømpriser

De høye strømprisene rangeres ssom kvartalets nest viktigste sak etter krigen i Ukraina. Strømprisene har fått omtrent like mange medieoppslag som OL.

– Undersøkelsen viser at det er en klar sammenheng mellom typen følelser nyhetssaker vekker, og hvilke saker man mener fortjener mest plass i mediene. I denne saken er folket helt i takt med kjente nyhetskriterier, sier Marius A. Flaget, seniorrådgiver i Respons Analyse.

Timeprisen for advokater har passert 6000 kroner (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse