Jens Stoltenberg vil gi Ukraina mer våpen. Foto: NTB
annonse
annonse

I VGs kommentarfelt er mange skeptiske til Natos valg om å sende mer våpen til Ukraina.

Onsdag ble det klart at Ukraina vil få tilført tyngre våpen og utstyr fra Nato-land. Generalsekretær Jens Stoltenberg uttalte dette før alliansens utenriksministere møtes i Brussel.

Han nevnte antitankvåpen, antiluftskyts, lette våpen – men også tyngre våpensystemer.

annonse

– Jeg vil ikke gi i detaljer. Men totaliteten er betydelig, og det inkluderer tyngre utstyr, sa Stoltenberg til VG.

Grunnen til at Nato velger å sende våpen er rapporter om at Russland planlegger en ny offensiv mot Donbass-regionen i Ukraina, melder avisen.

Reagerer

annonse

Saken er blitt lagt ut på Facebook. I kommentarfeltet er mange sinte på Nato-sjefen.

– Krigshisseren, Stoltenberg, skriver en kvinne.

– Jeg skjønner ikke hvorfor de skal gjøre det verre for oss men tydeligvis vil de ha en tredje verdenskrig, er beskjeden fra en annen kvinne.

– Hvis poenget er å avslutte krigen så er vel det enkleste å la være å gi Ukraina våpen og ammunisjon? Ja, da vinner Russland, men krigen slutter, skriver en mann.

Blant de over 500 kommentarene som hittil er kommet inn er det få som er positive til Natos beslutning om å sende tyngre våpen.

– Er dette virkelig lurt av Nato og de vestlige land? Vil vi en lage en storkrig nå? Jeg er skeptisk til en slik militær opptrapping i hvert fall! Hva vil en oppnå med en slik eskalering fra Natos side? Vet en hva en gjør med dette?, spør en person.

Da VG snakket med utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) onsdag ettermiddag, varslet hun ikke nye norske militære bidrag på bordet til utenriksministermøtet.

annonse

– Det er noe vi hele tiden vurderer. Og som vi eventuelt vil koordinere med andre land. Forrige gang vi leverte våpen, kunngjorde vi ikke det før leveransene hadde kommet fram, sa Huitfeldt.

Tidligere vist på Resett: New York Times bekrefter at drapsvideo er autentisk

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon