Jaan Ivar Semlitsch Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse

Jaan Ivar Semlitsch ville gjerne fortsette som sjef for Orkla, men ble bedt om å trekke seg. Han får en grei lønn med seg i 18 måneder.

Han får like mye i sluttpakke som en gjennomsnittsarbeider tjener på 20 år.

Semlitsch har ledet konsernet siden august 2019. Hans etterfølger Nils K. Selte tiltrer i stillingen umiddelbart.

annonse

– Vi går nå inn i en fase hvor det kreves en ny form for ledelse. Orklas styre har sammen med Semlitsch blitt enige om at det beste for Orkla er at det blir et lederskifte, sier styreleder Stein Erik Hagen i en pressemelding.

Skulle gjerne fortsatt

– Jeg skulle gjerne ha fortsatt videre som konsernsjef, men ønsker Orkla alt det beste i et selskap som har store muligheter for ytterligere lønnsom, organisk vekst og gode strukturelle grep, sier Semlitsch til Dagens Næringsliv.

Konserndirektør for kommunikasjon og bedriftsforhold Håkon Mageli i Orkla bekrefter overfor Nettavisen at Semlitsch først får seks måneder med vanlig lønn, før han får etterlønn i ett år – det samme som han i dag har i årslønn, skriver NTB.

12 millioner
annonse

Forutsatt at den faste årslønnen som Semlitsch hadde ved utgangen av 2021, er uendret, vil han få utbetalt over 12 millioner kroner etter at han går av som konsernsjef i Orkla, skriver avisen.

– Vi ønsker å etablere en mer verdiskapende struktur og kultur i konsernet med større selvstendighet og ansvar for de enkelte virksomhetene. Nils K. Selte kjenner Orkla godt. Han har lang erfaring i å lede store strukturelle endringer og utvikle porteføljeselskaper, sier Stein Erik Hagen.

Er du ein covidianar eller konspirifiktiv? Og kva er ein gnurestein? Sjekk desse kreative nyorda (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse