- Resett - https://resett.no -

Alex Jones fra InfoWars saksøkt for desinfomasjon om skoleskyting: Nå ber han om konkursbeskyttelse 

Jones ber om beskyttelsen etter å ha blitt saksøkt for å lansere teorien om at
en skolemassakre i 2012 var iscenesatt av våpenmotstandere og media. 

Fra før har InfoWars blitt utestengt fra Facebook, YouTube, Twitter og så videre. Nå må det alternative mediet be om såkalt Chapter 11, som innebærer konkursbeskyttelse, skriver Reuters [1]

Alex Jones er redaktør for InfoWars [2]. Han startet nettstedet og radiokanalen i 1999. De har kommet med flere uttalelser som har skapt protester. Men da InfoWars lanserte teorien om at masseskytingen ved Sandy Hook barneskole i 2012 var en «falsk flagg»-operasjon av myndighetene, ble Alex Jones saksøkt av flere av foreldrene. Det er rettssakene fra disse søksmålene som nå krever Jones for store potensielle beløp.

annonse

Les også: Roger Stone og Alex Jones må vitne etter kongresstormingen [3]

Skoleskytingen [4] på Sandy Hook var en tragisk hendelse i Newtown i Connecticut. 26 mennesker døde, 20 av dem barn. Gjerningsmannen var tyve år gammel, han hadde vært elev på skolen og tok deretter sitt eget liv.

Jones erkjente etter hvert at skoleskytingen hadde skjedd, som er en av de mest tragiske i USA. Men han nekter likevel for skyld overfor foreldrene. Nå trenger han konkursbeskyttelse.

annonse

Les også: Alex Jones permanent utestengt fra Twitter [5]

Illustrasjonsbilde. Infowars redaktør Alex Jones. REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

Det har stormet lenge rundt redaktøren av InfoWars. Komiteen som gransker stormingen av Kongressen stevnet Alex Jones som vitne. Først ble han utestengt fra Twitter en uke etter at han oppfordret til å gripe til våpen i kampen mot mediene. I september 2018 besluttet Twitter permanent å utestenge Alex Jones, som allerede var ekskludert fra Facebook og YouTube.

– I dag har vi permanent utestengt @realalexjones og @infowars fra Twitter og Periscope. Vi gikk til dette skrittet basert på nye meldinger om tweeter og videoer lagt ut i går som bryter med våre retningslinjer om krenkende oppførsel, i tillegg til kontoenes tidligere brudd på reglene, het det i uttalelsen fra Twitter.

Facebook-gruppen Mannegruppa Ottar lagt ned uten forvarsel: – Ytringsfriheten får et slag i ansiktet (+) [6]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474