Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Raymond Johansen oppfordrer Rødt-leder Bjørnar Moxnes til å kaste ut partimedlemmer med bånd til nettstedet Steigan.no.

– Jeg er ikke imponert av Rødts håndtering nå av steigan.no. Det er enda folk i partiet som fortsatt innehar tillitsverv, er gruppeleder og samtidig sitter som styreleder i selskapet bak steigan.no, sier Oslos byrådsleder til VG.

Han er ikke nådig i sin kritikk av Steigan.no.

annonse

– De har fått lov til i lang tid å være et arnested for ekstremistiske synspunkter, konspirasjonsteorier og brunskvetting. De har tiltrukket seg som fluepapir mennesker som jeg vil påstå er samfunnsnedbrytende krefter. Dette er kort og godt svært farlig, sier Johansen.

– Hadde blitt knallhardt

På spørsmål om hvorvidt han mener at Rødt bør ekskludere medlemmer med tilknytning til Steigan, svarer Johansen kontant ja.

annonse

– Hvis jeg hadde vært partisekretær i Arbeiderpartiet, hvis det var folk som hadde sittet som styreledere i en så ekstremistisk blogg og nettsted som Steigan.no, så hadde det blitt tatt grep. Det hadde blitt knallhardt. Det hadde vært én ting å gjøre: Kaste dem ut. 

Johansen stiller spørsmål ved om ikke det fortsatt er spor av det ekstremistiske AKP-ml i dagens Rødt.

Nettstedet Steigan.no har skapt stor kontrovers med blant annet konspiratoriske utspill om vaksiner, samt støtte til Putins regime i Russland, og det mange ser som en bagatellisering av Russlands uprovoserte invasjon av Ukraina.

Russland vil ikke bruke kjernevåpen på «nåværende tidspunkt» – ekspertene er ikke beroliget

 

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon