Oslo 20211001. Magnus Carlsen under Meltwater Champions Chess Tour. Online Touren har gått siden november, og avsluttes i disse dager. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Magnus Carlsen hadde få problemer mot Jan-Krzysztof Duda og vant første runde av den tredje turneringen i Champions Chess Tour.

Polakken skapte trøbbel for Carlsen i finalen av den forrige turneringen, men den første majorturneringen i årets sjakktour ble 23-åringen veid og funnet for lett i hurtigsjakkpartiene mot verdens beste sjakkspiller.

Carlsen åpnet overbevisende og vant første parti før Duda kjempet seg til remis etter å ha ligget dårlig an. I tredje parti slo nordmannen sterkt tilbake. Han utnyttet en tabbe i tidsnød, og Duda måtte til slutt kaste inn håndkleet. Med det kunne nordmannen glise for seier.

annonse

Lørdag venter Le Quang Liem fra Vietnam for Carlsen. Dagen etter er nederlandske Anish Giri motstander. Ingen russere er invitert til turneringen som følge av krigen i Ukraina.

Turneringen i Oslo spilles på skjerm til tross for at deltakerne møtes fysisk. Det er den tredje turneringen i årets Champions Chess Tour, og Carlsen har vunnet de to foregående.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon