Bernt Hulsker under Fotballfesten 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

25. mars skrev VG at podkasten og VGTV-programmet «Enkel servering» var utsatt fordi Bernt Hulsker var syk. Men det var mer til saken.

Dørvakt Jwan Rasho forteller n¨at han har anmeldt TV-profil Bernt Hulsker (44) for hatefulle ytringer. Politiet bekrefter at de har åpnet etterforskning etter en hendelse ved utestedet Syng Mer, skriver NRK.

Politiadvokat Marianne Aune bekrefter at de har fått en anmeldelse fra hendelsen.

annonse

– Fornærmede er avhørt av politiet og saken er under etterforskning som hatefulle ytringer etter straffeloven § 185, sier hun.

Det er dørvakt Jwan Rasho som har har anmeldt Bernt Hulsker. Rasho mener han ble utsatt for rasisme på jobb.

– Gjorde nazihilsener

annonse

– Bernt Hulsker var i lokalet og gjorde nazihilsener. Så jeg gikk bort til baren for å snakke med ham. Da kalte han meg jævla neger. Han spurte hvordan jeg kunne be en hvit mann som ham om å gå ut, sier Rasho til NRK.

– Jeg ble veldig såret. Jeg er utlending, men du kan ikke kalle meg for en «jævla neger», sier Rasho og fortsetter:

– Nå er det tøft å gå på jobb nå, jeg har mistet lysten. Jeg pleide å være meg selv og ha masse energi, men etter hendelsen er det tungt.

Festen på Syng Mer var i regi av VGTV. VGTV-direktør Thomas Manus Hønningstad skriver til NRK at de ikke har hørt noe fra politiet og at de ikke har blitt kalt inn til avhør.

– Ikke greit

Fredag skriver VG en sak om at Podkast-kollegaene til Hulsker tar avstand fra ham. Det er Morten Ramm (43) og Martin Sleipnes (36) som sammen med Hulsker har kjørt podkasten «Enkel servering».

– Før vi går videre på dagens meny må vi snakke om Bernt. Det er naturligvis mange av dere lyttere som spør hvor han er blitt av. Bernt har lagt ut en post på Instagram. Det har også vært en del saker i mediene i det siste – og det er åpenbart derfor Bernt ikke er her, sier Sleipnes.

Hulsker ønsker ikke å kommentere saken.

annonse

Ordet n….r om kyr er greit – men ikke om folk

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon