En jente i 10-årsalderen gir fingeren og roper "jævla morrapulere" til Sian i Sandefjord. Skjermbilde Resett.no (video)
annonse
annonse

Barn helt ned i 10-årsalderen var delaktige i de stygge scenene som utspilte seg i Sandefjord lørdag.

Etter opptøyene i Sverige forrige helg, i forbindelse med koran-brenning, var det mye spenning hva som kom til å skje da den islamkritiske organisasjonen SIAN skulle gjøre det samme i den lille byen Sandefjord lørdag.

I lokalavisen Sandefjord Blad oppfordret redaktøren til en stille markering.

annonse

Det samme budskapet hadde det politiske ungdomspartiet AUF, som skrev et innlegg i avisen der de skulle si til de som kastet egg: «ikke gjør det».

Men verken redaktøren eller de politiske ungdommene i Rødt og AUF klarte å roe gemyttene. Politiet måtte flere ganger bruke tåregass for å holde de sinte muslimene bak sperringene som var satt på torget i byen.

Skjermbilde Sandefjord Blad.

Bråket i Sandefjord har fått minimal dekning i de største avisene i Norge. NTB har lagt ut kun to bilder fra demonstrasjonen, dette selv etter at politiet ble angrepet.

annonse

– Barn kaster stein

Resett og Nettavisen var på plass med journalister som dekket bråket, og er de eneste mediene i Norge som gitt detaljerte beskrivelser hva som skjedde.

Nettavisen har lagt ved video i sin artikkel der sinte muslimer knuser en politibil med brostein. Politiet skal ha blitt angrepet «fordi de ikke forstår hvorfor Sian får lov til å demonstrere», ifølge avisen.

«Det kastes også egg mot politiet, og barn bidrar også med kastingen. I tillegg kaster barn stein og plastflasker», skriver Nettavisen.

I artikkelen står det også at flere lokale innbyggere var i sjokk i Sandefjord og at noen vitner begynte å gråte.

Sandefjords Blad har også skrevet en oppfølgingsartikkel etter bråket der de skriver at «unge gutter kastet egg etter Sians talere».

En mann knuser ruta på en politibil med brostein uten at politiet griper inn. Skjermbilde Nettavisen.no (video)

Les også: Lokal innbygger sjokkert: Byen min er ødelagt

Resett var også tilstede. Redaktør Helge Lurås skrev i en kommentar at både barn og voksne kvinner deltok i opptøyene, og at det gjentatte ganger ble ropt «Allahu akbar».

annonse

Resett livestreamet det som skjedde i Sandefjord. I direktesendingen kan man se flere unge jenter i 10-årsalderen rope vulgære ting i retning SIAN-medlemmene.

– Jæva morrapulere, skriker en av jentene mens hun viser fingeren.

En annen jente prøver å hoppe over gjerdet mens hun roper og viser fingeren. På Resetts direktesending kan man se at politiet smiler.

En ung jente blir stoppet av en smilende politimann i det hun prøver å hoppe over sperringene. Resett.no (video)

Barna rev og slet i sperringene og ropte flere andre vulgære ord.

Man kan også høre at barna roper «fuck dere» til politiet. Alt dette skjedde foran øynene på likgyldige voksne og politi.

Det ble kastet flere steiner og glassflasker mot Sian-medlemmene når de holdt appell. I Sians direktesending kunne man se at koranen ble påtent, og at Sian deretter måtte flykte da folk hoppet over sperringene.

annonse

Et fåtall av bråkmakerne ble pågrepet av politiet, som også filmet opptøyene med sine egne kamera.

Kraftige reaksjoner mot medias dekning etter opptøyene i Sverige: – Si det som det er, dette er muslimer!

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon