Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: NTB Scanpix
annonse

Koronakomisjonen har konkluderte med at mer og tidligere skjevfordeling av vaksiner kunne hindret mange innleggelser.

Etter-effektene av dette er fortsatt en utfordring for Oslo, ifølge byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Jeg er bekymret for de langsiktige konsekvensene den gale beslutningen fortsatt har i dag, sier Raymond Johansen til VG.

annonse

I januar 2021 gikk Oslo-regionen, som var hardt rammet av covid-19, ut og krevde flere vaksiner til områder med høy smitte. Diskusjonene fortsatte frem mot sommeren.

Utsatte beslutningen

Tirsdag leverte koronakommisjonen sin dom over Solberg-regjeringens koronahåndtering. De mener regjeringen utsatte beslutningen lenge, og det «til tross for at blant annet FHI, Holdenutvalget, FHIs ekspertgruppe i etikk og prioritering som regjeringens vaksinestrategi bygde på-, anbefalte dette.»

annonse

– Det slås tydelig fast at med tidligere prioritering av områder med høyt smittetrykk ville ivareta helse bedre, og redusere forstyrrelser i samfunnet. Vi kunne unngått sykdom, og kanskje hatt mindre strenge tiltak, sier Raymond Johansen om dette.

– Regjeringen hadde ikke det politiske motet til å gjennomføre det. Det gjelder å ha politisk mot til å fatte beslutninger om å å sende vaksiner til områder med mer smittetrykk, selv om det er Oslo, sier Johansen.

Den forrige regjeringen får kritikk for pandemihåndteringen

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse