Advarer om russisk påvirkningkampanjer. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB
annonse
annonse

Säpo advarer i dag om at Russland kan forsøke å påvirke medier, opinion og politikere i forkant av Nato-avgjørelsen.

Det sa Säpo -sjef Charlotte von Essen under et felles møte med sjefene for de finske og norske sikkerhetstjenestene i dag. Hun påpekte videre at Russland har vist at de er villige til å bruke militære maktmidler og krig for å tvinge andre land til å underkaste seg deres vilje, og at dette er noe Sverige må forholde seg til.

– Russland kan i øyeblikket anses å ha et begrenset tidsrom for å påvirke Sveriges beslutninger i Nato-spørsmålet. Hvordan slik russisk påvirkning kan se ut er vanskelig å forutsi, men det kan tenkes å skje på mange ulike arenaer samtidig for å påvirke medier, opinion og beslutningstakere, sier von Essen.

annonse

– Svensk Nato-medlemskap kan gå fort

Lærer: – Min uro ble møtt av latter

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon