INGEN SKAM Å SNU: Etter at Venstre endret syn på saken, ble det omsider flertall i Oslo bystyre for å gi en lærer, som ble utsatt for vold i klasserommet i 2014, erstatning og en beklagelse fra Oslo kommune. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Læreren Clemens Saers får 350.000 kroner i erstatning og en beklagelse fra Oslo kommune åtte år etter at han ble utsatt for vold i klasserommet.

I 2014 ble Clemens Saers angrepet av en elev i klasserommet. Han fikk varige skader i strupen og posttraumatisk stressyndrom etter hendelsen. Eleven, som var 18 år da han tok kvelertak på Saers under en undervisningstime på Oslo Handelsgym i 2014, ble dømt til seks måneders fengsel.

Venstre har tidligere vendt tommelen ned til forslag fra Folkets Parti FNB og Høyre om å gi den voldsutsatte læreren erstatning, men etter at partiet endret syn på saken, ble det omsider flertall i Oslo bystyre for å gi læreren erstatning og en beklagelse fra kommunen, melder Aftenposten.

annonse

Alle partier med unntak av byrådspartiene Ap, MDG og SV, stemte for å gi ham både  350.000 kroner i erstatning og en beklagelse fra Oslo kommune.

Stavrum: – Behandlingen av voldsutsatt lærer er en skamplett for Inga Marte Thorkildsen

Hevder hun straffes av fastlegen og nektes helsehjelp: – Vi uvaksinerte er også mennesker (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon