Marie Simonsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse

Det er i Dagbladet-kommentaren «Raseri mot rasisme» at karakteristikken kommer frem.

«Etter voldelige påskeopptøyer i Sverige i kjølvannet av den rasismedømte Rasmus Paludans koranbrenning, hev norske Sian seg på og ville brenne bøker, de og,» skriver Marie Simonsen og fortsetter: «Stopp islamiseringen av Norge er en liten aldrende gjeng av islamhatere som aldri har fått det helt til.»

Hun mener videre at «politiet har måttet bruke altfor mye ressurser på å forsvare deres rett til å oppføre seg avskyelig mot en minoritet i landet».

annonse

Simonsen (59) mener SIAN og deres støttespillere «framstår som ganske stakkarslige, et uskolert kommentarfelt som har klippet og limt konspirasjonsteorier om Eurabia, og som ikke har satt annet merke etter seg enn svidde brosteiner.»

Les også: Bare tre av ti i Norge vil tillate koranbrenning: Det er bekymringsfullt

Hun skriver videre at flere islamske organisasjoner oppfordret til å ignorere dem. I sosiale medier tok flere samfunnsdebattanter til orde for det samme.

annonse

Dette mener Simonsen er rett vei. «Ikke gi dem oksygenet en motdemonstrasjon bidrar med (…) Ti dem i hjel, ikke gjør dem viktigere enn de er.»

Hun beskriver deretter situasjonen i Brummundal for tretti år siden. Etter vold og rasisme som følge av økonomiske problemer i bygda, vendte de lokale ryggen til Arne Myrdal da han skulle tale på torvet. Det fikk slutt på rasismen, mener Simonsen.

– Det er 30 år siden, og mye har skjedd siden den gang, ikke minst 22. juli. Vi kan ikke ignorere Sian, eller andre islamhatere og rasister. Historien om Brumunddal kan fortsatt lære oss at begge deler må til; den kraftfulle motdemonstrasjonen som forteller at samfunnet står opp for dem som blir angrepet, og den daglige mobiliseringen blant vanlige mennesker som ender i å vende rasistene ryggen. Uten det ene, skjer ikke det andre. Oppgjøret med religioner kan skje uten å brenne bøker, avslutter hun.

Simonsen skriver ikke noe om hvorfor flere hundre muslimer tydde til vold så vel i Sverige som i Sandefjord til tross for oppfordringen om å ignorere islamkritikerne og koranbrenningen.

Underkastelse for islam

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse