- Resett - https://resett.no -

Putin er ikke så isolert som Vesten hevder

Russland og president Vladimir Putin er langt fra så isolert internasjonalt som det Ukraina og vestlige land med USA i spissen hevder.

USAs president Joe Biden hevdet nylig at regimet i Kreml er mer isolert enn noensinne, men det framstår mest av alt som ønsketenkning, mener eksperter.

– Vesten har helt klart isolert Russland, særlig ved hjelp av en serie sanksjoner som har gjort handel og økonomiske transaksjoner vanskelig, sier Sylvie Matelly. Hun er nestleder i Det franske instituttet for internasjonale relasjoner og strategiske spørsmål (IRIS).

annonse

– Når det gjelder Russlands isolasjon internasjonalt, er situasjonen helt annerledes. En rekke forsiktige land han nektet å gi etter for vestlig press, påpeker hun.

Les også: Putin arresterer mannen som oppfant «putinismen» [1]

I resten av verden har reaksjonene på invasjonen vært mer forsiktige.

annonse

Latin-Amerikas to største økonomier Brasil og Mexico har heller ikke villet slutte opp om sanksjonene mot Russland, og da FNs hovedforsamling 2. mars vedtok en resolusjon med krav om russisk tilbaketrekning avsto 35 land fra å stemme, blant dem Kina, India, Pakistan og Sør-Afrika.

– En ting er å fordømme invasjonen av Ukraina, det er noe helt annet å innføre økonomiske sanksjoner mot Russland. Mange land i Latin-Amerika, Afrika og Asia er ikke villige til å krysse den grensen, sier Chiles tidligere ambassadør i India og Sør-Afrika, Jorge Heine.

Ukrainas krav om å kaste Russland ut av Sikkerhetsrådet, Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken er også dømt til å mislykkes, skriver NTB.

Økonomiske sanksjoner har også begrenset effekt i et land som er selvforsynt på mat og energi, påpeker andre eksperter.

annonse

Norske medier forbigår viktige nyheter i stillhet (+) [2]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474