Pentagon-talsmann John Kirby tilbakeviser påstander om at amerikansk etterretning har ført til at russiske generaler er blitt drept.. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
annonse
annonse

Pentagon-talsmann John Kirby mener den russiske invasjonen av Ukraina er «brutalitet av den kaldeste og mest fordervede sort».

Kirby fordømte framferden til president Vladimir Putins styrker i Ukraina, og sa at det er «vanskelig å se på» hva Putin gjør med landet.

– Det er brutalitet av den kaldeste og mest fordervede sort, sa Kirby.

annonse

Hvorvidt Putin er en rasjonell aktør
– Det er vanskelig å se på hva han gjør i Ukraina, hva styrkene hans gjør, og tenke at et etisk, moralsk individ kan rettferdiggjøre det, sa Kirby.

FN har dokumentert og bekreftet at tusenvis av sivile er drept siden krigen startet, ifølge NTB.

USA mener Russlands offensiv i Donbas ligger bak skjema.

annonse

– Vi tror og vurderer det slik at de ligger bak skjema med tanke på hva de prøver å oppnå i Donbas, sier en høytstående tjenesteperson i det amerikanske forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået DPA.

– Som følge av kraftig ukrainsk motstand, har Russlands territorielle gevinst vært begrenset og de russiske styrkene er påført betydelige kostnader, het det i den åpne vurderingen fra britisk etterretning fredag.

Lavrov
Mer enn 1 millioner mennesker har blitt evakuert fra Ukraina og inn i Russland siden slutten av februar, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Blant dem er 120.000 utlendinger og folk fra de separatiststyrte fylkene Luhansk og Donetsk, skriver Reuters.

Stridsvogner
Polen gir nabolandet Ukraina mer enn 200 sovjetproduserte T-72-stridsvogner, ifølge det polske nyhetsbyrået IAR.

President Andrzej Duda sa tidligere i uka at Polen hadde bidratt med militært utstyr til halvannen milliard euro, rundt 14 milliarder kroner, siden Russland invaderte Ukraina 24. februar, skriver NTB.

Hemmeligheten bak Ukrainas militære suksess: Årevis med Nato-trening

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon