Lars Gule. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
annonse
annonse

Den sentrale påtalemyndigheten må etterforske SIAN og deres hatretorikk, mener Lars Gule, Mohsan Raja, Javeed Shah, Khadija Rafaqat og Nor Aylin Obeid.

– SIAN er en islam-fiendtlig og rasistisk gruppe som i de siste årene har holdt flere markeringer flere steder i landet, skriver de i Utrop, og fortsetter:

– Vi mener uttalelsene som framkommer i talene fra SIANs aktivister, er diskriminerende og hatefulle. De truer og forhåner muslimer fordi de er muslimer og er egnet til å fremme hat, forfølgelse og ringeakt overfor innvandrere generelt og muslimer spesielt på grunn av deres religion, jf. straffeloven § 185. 

annonse
Sian-leder Lars Thorsen. Foto: Annike Byrde / NTB

Les også: Audun Lysbakken til angrep på NRK for å omtalte SIAN som «islamkritiske». De er «rasister», ifølge SV-lederen (+)

De sier at SIANs markeringer kjennetegnes av virkemidler som forsterker det hatefulle og rasistiske budskapet som systematisk spres. Virkemidlene omfatter blant annet høyttaleranlegg, løpesedler og brenning av Koranen. 

– Hensikten er utvilsomt å nå mange med budskapet, både muslimer og ikke-muslimer. Også SIANs turné-virksomhet, med opptredener mange steder i landet, understreker at hensikten er å nå langt ut med det hatefulle budskapet, skriver de, og legger til:

annonse

– Vi mener erfaringene med omfattende uro i forbindelse med SIANs markeringer, tilsier at riksadvokaten må ta grep. 

Les også: Norske medier er ansvarlige for den voldelige aggresjonen mot Sian – les hvordan (+)

De sier videre at i talene har muslimer blitt kalt for tomskaller, voldsaper, psykopater, terrorister, usiviliserte barbarer som ikke er egnet til å gå i norske gater, og kaller opprinnelseslandene til norske muslimer for drittland. 

– SIANs leder opptrer i militæruniform, ankommer i et kjøretøy malt i militære kamuflasjefarger; stemmebruken er høylytt og skrikende, ofte brennes Koranen; SIAN har en forhistorie med koblinger til kjente rasister og ved noen anledninger har også nynazister deltatt i markeringene.

SIAN truer med å brenne koranen daglig – har blitt advart av PST (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon