Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Oslo-byrådsleder Raymond Johansen mener forgjengerne – det Høyre-styrte byrådet – somlet i å skaffe ny vannforsyning.

– Hadde vi hatt Holsfjorden nå, så hadde ikke dette skjedd, sier Johansen (Ap) til NTB.

Han snakker om den nye reservevannforsyningen fra Holsfjorden utenfor Oslo. Hadde bare Høyre-byrådet gjort jobben sin, kunne anlegget stått klart i dag, mener Johansen.

annonse

– Nå kommer den ikke til å stå ferdig før i 2028, sier Johansen.

Den nye vannforsyningsprosjektet er svært dyrt, og dagens byråd har fått mye kritikk for stadig nye kostnadssprekker. Første del vil koste 17,7 milliarder kroner (5,2 milliarder mer enn anslått), mens siste del vil koste 9 milliarder kroner (tidlige anslag var på 2 milliarder, men kostnadsrammen ble satt til 9), skriver NTB.

– Det har jo vært mye spetakkel rundt dette, selvfølgelig. Og det er et krevende og stort prosjekt. Men vi har i hvert fall vist politisk handlekraft og igangsatt arbeidet fram mot 2028, sier Johansen.

annonse

Kostbar løsning
– Byrådet har også valgt en ekstremt kostbar løsning, med overskridelser på 12 milliarder kroner. Det er en av de største budsjettsprekkene i Norgeshistorien, sier Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Anne Haabeth Rygg.

– Heller enn å skylde på alle andre, bør han gå litt offensivt inn og prøve å finne løsninger på situasjonen byen er i, sier hun videre.

Raymond Johansen til Oslo-folk: – Du trenger ikke mer enn 2–3 minutter i dusjen

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon