Russiske Dimitry Bivol overrasket mange da han utklasset meksikanske Canelo Alvarez. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports
annonse
annonse

Den ubestridte pund for pund mesteren i boksing, Canelo Alvarez, gikk på et stygt tap mot russiske Dimitry Bivol tidlig søndag morgen norsk tid.

Den meksikanske superstjernen har brutalisert alt av konkurranse i super mellomvekt klassen og blitt ubestridt mester der, så ville Saul Canelo Alvarez ha en større utfordring.

Han satte sine øyne på den ubeseirede mesteren i lett tungvekt, russiske Dimitry Bivol. Canelo hadde fra før en kamp i den klassen, da han møtte, og slo ut på knockout, russiske Sergey Kovalev.

annonse

Men Kovalev var over sine beste år når de møttes, noe Bivol ikke var. Han er 31 år, det samme som Canelo, og han sørget for en ydmykende forestilling for den mektig populære meksikaneren.

Canelo Alvarez tar imot et av mange velplasserte slag fra Dimitry Bivol. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Canelo hadde fra før kun et tap tidlig i sin karriere, mot den smått legendariske Floyd Mayweather. Den gang ble han utbokset av en smartere og bedre bokser. Siden det tapet har Canelo blitt en mye bedre bokser, og de fleste hadde han som favoritt mot Bivol.

Men det ble en bokseoppvisning fra russeren. Canelo klarte aldri å finne ut av Bivol, som hadde mye bedre fotarbeide, presisjon og hurtighet.

annonse

Canelo ble regelrett rundjult i 12 runder og kunne kanskje ha blitt slått ut om Bivol hadde gått for det. Han var imidlertid veldig smart, og bokset en taktisk og teknisk kamp.

Canelo selv mente han hadde vunnet etter kampen, men det var en oppfatning de aller fleste ikke delte med ham. Alle dommerne hadde 115-113 i favør Bivol, men i realiteten så vant ikke Canelo en eneste runde ifølge mange bokseeksperter.

Canelo ble totalt utklasset og var aldri i nærheten av å vinne. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Bivol selv var ydmyk og høflig etter seieren, og hadde bare lovord å si om Canelo.

– Jeg trodde på meg selv. Jeg var sikker på at jeg skulle klare dette. Canelo slo ofte i armen min, og jeg kjenner smerten. Men armen er bedre enn hodet, sa en munter Bivol og la til:

– Canelo er rask og slår hardt.

Meksikaneren hadde et ansikt som bar preg av juling og skuffelse etter kampen. Mens Bivol så helt uberørt it, var Canelo tydelig preget både av å ha blitt utbokset og utfallet av kampen. Han har ved flere anledninger vunnet kontroversielle kamper som mange mente han tapte, men så skjedde ikke denne gangen. Canelo var kun interessert i en ting etter kampen.

– Jeg vil ha en omkamp. Det kan ikke ende på denne måten, sa han.

Anleggsdiesel har blitt over 80 prosent dyrere – frykter konkurser (+)

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon