Fotomontasje: Geir Olsen / NTB / SIAN-leder Lars Thorsen / Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

De mener det er et feilaktig inntrykk at islam er Norges største ytringsfrihetsutfordring.

– Sians budskap er at muslimer bør interneres og deporteres, og gjennom å brenne Koranen søker de å formidle at vi er uønskede i Norge, skriver i Klassekampen og spør: «Hvordan møter vi hatet?»

MahmoodIslamsk Råd.

annonse

Når Rasmus Paliudan og Sian – ofte med politibeskyttelse – får lov til «å stå på offentlige plasser, boligområder og moskeer og spre hat, da settes rasisters frihet til å hetse minoriteter over minoriteters rett til vern mot slik hets.»

– Prioriteringen blir særlig påtakelig når opinionsdannere fremstiller retten til å avholde hatmarkeringer som et viktig forsvar av ytringsfriheten. Å gjøre stillingtaken til hatgrupper til et spørsmål om stillingtaken til ytringsfrihet, er intellektuelt fordummende. Ytringsfriheten er ikke en absolutt frihet, skriver han, og legger til:

– De som mener at muslimer i ytringsfrihetens navn må finne seg i koranbrenning, bør også se hen til det større islamfiendtlige politiske klimaet vi befinner oss i.

annonse

Les også: Audun Lysbakken til angrep på NRK for å omtalte SIAN som «islamkritiske». De er «rasister», ifølge SV-lederen (+)

Mahmood mener mange forstår ikke hvorfor muslimer reagerer så negativt på koranbrenning. De mener det er et uttrykk for at muslimer er lettkrenkede og ikke tåler religionskritikk, beklager han. 

– Da er det viktig å poengtere at handlingen må forstås i lys av hva slags budskap som ytres, hvem som ytrer og med hvilken intensjon. 

Les også: Norske medier er ansvarlige for den voldelige aggresjonen mot Sian – les hvordan (+)

Illustrasjonsfoto: SIAN – avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter / Geir Olsen / NTB / Jil Yngland / NTB

Informasjonslederen i Islamsk Råd spør på hvilken måte det tjener samfunnet at «rasister» får ta til orde for å «fjerne den muslimske minoritetens demokratiske friheter, hylle Breivik og erklære krig mot politi, politikere, dommere og antirasister?»

Vil ha forbud

Norge burde etterleve FNs konvensjon mot rasediskriminering, som krever forbud mot organisasjoner som fremmer diskriminering på grunnlag av etnisitet og religion. Videre oppfordrer vi opinionsdannere til å utvide horisonten når det gjelder ytringsfrihetsspørsmål, så offentligheten ikke sitter igjen med et feilaktig inntrykk av at islam er Norges store ytringsfrihetsutfordring, skriver Mahmood videre og avslutter:

– Til slutt drister vi oss til å foreslå at neste motdemonstrasjon mot Sian bør inneholde et kjærlighetsbudskap. Selv om de ikke ønsker oss vel, kan vi ønske dem god bedring fra den sykdommen antimuslimsk rasisme er. Usolidariske og bitre mennesker har det ikke bra med seg selv, og kanskje litt kjærlighet vil gjøre dem vel.

annonse

SIAN truer med å brenne koranen daglig – har blitt advart av PST (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon