- Resett - https://resett.no -

Nesten 60 land stiller seg bak krav om ekstraordinært møte

Ifølge Ukrainas ambassadør stiller nær 60 land seg bak et krav om at FNs menneskerettsråd snarest avholder et ekstraordinært møte om den forverrede situasjonen for menneskerettigheter i Ukraina.

Russiske styrker er blitt anklaget for omfattende angrep på sivile mål i Ukraina, deriblant på skoler, helseinstitusjoner, boligblokker og sivil infrastruktur.

– I dag har vi bedt om en spesialsesjon i FNs menneskerettsråd til å vurdere den forverrede situasjonen for menneskerettigheter i Ukraina, sier Jevhenija Filipenko i en videomelding på Twitter i dag.

annonse

– Vi vil ikke hvile før vi sikrer at de som begår disse forbrytelsene, stilles til ansvar, tilføyer Filipenko, som er Ukrainas ambassadør til FN i Genève.

Diplomater opplyser til nyhetsbyrået Reuters [1] at møtet etter planen skal finne sted torsdag. Ukraina viser til meldinger om krigsforbrytelser og overgrep i byen Butsja og andre frigjorte deler av landet, samt store tap av menneskeliv i russisk-kontrollerte Mariupol.

Ifølge Reuters’ kilder kan det på møtet bli diskutert en resolusjon der granskingskommisjonen for Ukraina-krigen blir bedt om å lage en detaljert rapport til rådet senere i år. Den norske juristen Erik Møse leder kommisjonen som ble oppnevnt av FNs menneskerettsråd i mars.

Ukrainer fra Mariupol til Resett om døde folk i gatene: – Det har virkelig vært et helvete (+) [2]

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474