Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN - avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN - avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
annonse
annonse

SIAN forsøker å dehumanisere muslimer og male et bilde av en kulturkrig mellom Vesten og islam, mener en aktivist. Får slik propaganda spres uten at den konfronteres, normaliseres den, og det oppstår tilbøyelighet til vold, ifølge aktivsten

– Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) sprer rasistiske ideer om «eurabia», en konspirasjonsteori som forfekter en utskiftning av «hvite» europeere med muslimer. De blir møtt av antifascister som bruker konfrontasjon som strategi. Det er det gode grunner for, skriver aktivisten Leif Stian Svendsen i Klassekampen.

– SIANs retorikk anerkjenner voldsbruk mot muslimer. Målet deres er å rense Norge for muslimer via deportasjon og internering, fortsetter han.

annonse

Les også: Norske medier er ansvarlige for den voldelige aggresjonen mot Sian – les hvordan (+)

Aktivisten skriver videre at SIAN ikke har makt til å effektuere det han ser på som «folkemordsfantasier» fra organisasjonens side. Selv om SIAN har bånd til Den nordiske motstandsbevegelsen og har vist sympati med Breivik, er det ikke fysisk vold som er faren med dem, påpeker Svendsen.

– Hva er det da som er farlig? spør han, og svarer selv: 

annonse

– Forskning viser at hatprat gir ofre både psykiske og fysiske senvirkninger samt en følelse av utrygghet. Ikke bare direkte ofre, men folkegrupper som helhet. Hatprat forstummer minoritetsgrupper og begrenser ytringsfriheten deres.

Les også: Imam til Resett: – Muslimer må spørre seg selv om hvorfor islamhatere skjender Koranen (+)

Politiet brukte tåregass mot flere personer som gikk løs på gjerdene under en Sian-markering i Sandefjord i april. Foto: Geir Eriksen / NTB

Svenddsen hevder også at man ikke begrenser hatpratet ved å snu ryggen til, men ved konfrontasjon. Når SIAN konfronteres på gata, blir temperaturen høy, og politiet må danne en buffer mellom dem og antirasister.

– Dette hindrer SIAN i å dele ut flygeblader med voldspotensiale. Propaganda via høyttalere møtes med støy. Dette skjermer målene for rasismen og hindrer normalisering av rasistisk tankegods. Denne strategien er ubehagelig for tilhengerne på gata og virker avskrekkende på tilhengerne på nettet, mener han.

Audun Lysbakken til angrep på NRK for å omtalte SIAN som «islamkritiske». De er «rasister», ifølge SV-lederen (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon