- Resett - https://resett.no -

Anklager regjeringen for å føre «eldrefiendtlig politikk»

Fremskrittspartiet reagerer på at den rødgrønne regjeringen foreslår å legge ned eldreombudet. Dette er nok et angrep på eldre sine rettigheter fra den mest eldrefiendtlige regjeringen vi har hatt, mener partileder Sylvi Listhaug og helsepolitisk talsperson Bård Hoksrud.

– Når regjeringen skal prioritere kommer pensjonistene langt ned på lista. Mange eldre får ikke det tilbudet de trenger for å ha et verdig liv. Da er det smålig av regjeringen å dekke inn budsjettet ved å legge ned ombudet som skal snakke de eldres sak og ivareta deres rettigheter, sier Sylvi Listhaug

Hoksrud er svært bekymret over tilbudet til de eldre de neste årene. Han mener de eldre kun blir på sett som en salderingspost av den rødgrønne regjeringen.

annonse

– En god eldreomsorg må være en rettighet, og det skal ikke være kommunenes økonomi som avgjør hvilken omsorg de eldre får, sier Hoksrud.

Listhaug mener det er uhørt at i regjeringen ikke rettet opp mellom anslaget og faktisk vekst i trygdeoppgjøret for minstepensjonistene i år.

– Minstepensjonistene og andre med lav pensjon har det svært trangt økonomisk, og med den kraftige økningen i prisene på mat, strøm og drivstoff får de det enda verre.  Jeg er derfor utrolig skuffet på vegne av alle pensjonistene som ikke får økningen i kjøpekraft som de med god grunn forventet i år. Norge håver inn penger på rekordhøye priser på olje, gass og strøm, og da har vi selvsagt råd til å sikre at de eldre får en verdig alderdom, avslutter Listhaug.

Situasjonen er kritisk – ikke glem hvilken rolle Resett har [1]

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474